QUI SOM SERVEIS CLIENTS NOVETATS CONTACTE INICI

 

Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic de Sant Fost de Campsentelles


 

Des de GAIA s'està duent a terme la redacció del Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic de Sant Fost de Campsentelles.En el seu cinquè informe d’avaluació, el Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) confirma que el canvi climàtic ja és una realitat i genera alteracions en el nostre entorn importants i per les que cal estar preparat. La lluita contra el canvi climàtic ha esdevingut un dels eixos fonamentals de l’acció territorial.

Davant d'aquesta realitat, la Unió Europea ha llançat una nova iniciativa en què es vol implicar el món local en l’adaptació enfront del canvi climàtic: Alcaldes per  l’Adaptació (Mayors adapt).

Amb un model de funcionament similar al del Pacte dels Alcaldes, es tracta d'una iniciativa de relació directa entre les institucions europees i els ens locals.  A més de prendre mesures de mitigació cal que també es treballi per a l’adaptació, amb la finalitat d’avançar cap a la resiliència del nostre territori.

Alcaldes per l’Adaptació és una iniciativa de la Direcció General d'Acció pel Clima de la Comissió Europea. Es va posar en marxa en el context de l'estratègia d'adaptació de la UE i s'executarà en el marc del Pacte dels Alcaldes. Alcaldes per l’Adaptació té el suport de l’Agència Europea del Medi Ambient.

La Diputació de Barcelona també dóna suport a la iniciativa Alcaldes per l’Adaptació, i en aquest marc GAIA està duent a terme la redacció del Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic del municipi de Sant Fost de Campsentelles.

 

 

     

Contacta amb nosaltres