QUI SOM SERVEIS CLIENTS NOVETATS CONTACTE INICI

 

Finalitzada la redacció del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima de Canovelles

 

El Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) és el document inicial que sorgeix del Pacte d'Alcaldes/alcaldesses, endegat per la Comissió Europea i impulsat a la província de Barcelona per la Diputació de Barcelona.

 
L’any 2014, davant l’evidència que el canvi climàtic ja era una realitat, la Unió Europea va llançar  una nova iniciativa per implicar el món local en l’adaptació en front el canvi climàtic: Alcaldes per  l’Adaptació (Mayors adapt).
 

Durant un any ambdues iniciatives van funcionar en paral·lel, però finalment, a la cerimònia conjunta del Pacte d’Alcaldes i Alcaldessses per l’Adaptació celebrada el passat 15 d’octubre,la UE decideix fer un pas endavant i aprova: El PACTE D’ALCALDES PEL CLIMA I L’ENERGIA. Aquest Nou pacte té tres pilars principals:

  • Esdevé més ambiciós amb un compromís de reducció d’emissions de GEH més enllà del 40% per l’any 2030, mitjançant l’augment de l’eficiència energètica i un major ús de fonts d’energia renovables.

  • Incorpora el compromís d’avançar cap a la resiliència de les ciutats afegint la obligació de redactar un Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic i executar-ne les accions.

  • Que el subministrament energètic sigui segura, disponible, equitatiu i sostenible.

 

Els municipis adherits al Pacte dels Alcaldes es comprometen a executar accions per assolir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 40% a l’any 2030 i l'adopció d'un enfocament conjunt per abordar la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

 

 
GAIA ha finalitzat la redacció del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima del municipi de Canovelles.
 

 

     

Contacta amb nosaltres